dostepne opakowania: 55 ml, 500 ml

 

Olejek sezamowy

Olejek sezamowy posiada zbalansowana kompozycje kwasow tluszczowych. Od wielu wiekow znany jest jako eliksir piekna. Wnika gleboko w skore i wspomaga proces jej oczyszczania. Jest polecany w szczegolnosci dla cery suchej, mieszanej i starzejacej sie. Zawiera witamine E, lecytyne, methionine oraz mineraly – wapno, magnez i fosfor. Dzieki takiemu skladowi oraz zawartosci naturalnych antyutleniaczy (sesamolu i sesamoliny), olejek sezamowy opoznia procesy starzenia.
Olejek mozna dodawac takze do masek kosmetycznych, przeznaczonych do pielegnacji wlosow. Posiada naturalny filtr ochronny UV2, w zwiazku z czym jest jednym z podstawowych komponentow kosmetykow ochronnych do opalania.

Zastosowanie:

  • jako krem - do aplikacji bezposrednio na twarz i cialo;
  • jako dodatek do kremow, balsamow i maseczek kosmetycznych;
  • jako dodatek do kapieli;
  • w celu regeneracji i pielegnacji wlosow;
    w celu ochrony w trakcie opalania;
  • do masazu ciala.


Uwaga
: Olejek jest produktem w pelni naturalnym. Zawiera wylacznie naturalne antyoksydanty i konserwanty. Kosmetyk nalezy zuzyc maksymalnie do 3 miesiecy od dnia otwarcia butelki.

 

 

  
  
  
(c) Ikarov Ltd. All right reserved.
Graphic design: Intel Design L.P. Web: Idea Studio Ltd.