
dostepne opakowania: 30 ml, 500 ml
| | Olejek
macadamiaPrzez tysiaclecia australijscy Aborygeni
spozywali orzechy wiecznie zielonego drzewa o nazwie makadamia, ze wzgledu na
ich walory odzywcze i prozdrowotne. Dzis olejek z makadamii jest ceniony i wykorzystywany
równiez w kosmetyce. Olejek makadamia jest uzyskiwany z miazszu orzecha
australijskiego. Zalicza sie do grupy olejków o budowie najblizszej strukturze
ludzkiej skóry. W okolo 85% zawiera kwasy tluszczowe, zas okolo 20% jego
skladu stanowia trójglicerydy kwasu palmitynowego typu Omega7, o silnych
wlasciwosciach antyutleniajacych i chroniacych blone komórkowa. Kwas palmitynowy
jest zawarty w skórze, ale jego ilosc zmniejsza sie wraz z wiekiem. Olejek
z makadamii ma zbawienny wplyw na spowalnianie procesu starzenia skóry,
dzieki swoim wlasciwosciom nawilzajacym i zmiekczajacym jest idealny dla skóry
suchej i starzejacej sie. Pomaga cerze zachowac gladkosc i swiezy, zdrowy wyglad.
Olejek z makadamii jest latwo absorbowany, przez co okresla sie go równiez
mianem znikajacego olejku. Jest hypoalergiczny, ma doskonaly wplyw
na skóre wrazliwa i jest idealny do masazu w czasie ciazy. Zapobiega powstawaniu
i redukuje rozstepy. Moze byc stosowany równiez u niemowlat i dzieci. Lagodzi
i goi poparzenia sloneczne, blizny i rany. Olejek z makadamii pomaga utrzymac
dlugotrwale nawilzenie skóry. Uniwersalne wlasciwosci tego olejku sa potwierdzone
wieloma niezaleznymi badaniami naukowymi. Stosuje sie go w produkcji wielu rodzajów
kosmetyków: mleczek do ciala, kremów, zeli i olejków dla
dzieci. Zastosowanie:
- jako
krem - do aplikacji bezposrednio na twarz i cialo;
- do pielegnacji skóry
niemowlat i dzieci;
- jako dodatek do kremów, balsamów i maseczek
kosmetycznych;
- jako dodatek do kapieli;
- przeciw rozstepom
takze w czasie ciazy;
- do masazu ciala.
Uwaga: Olejek
jest produktem w pelni naturalnym. Zawiera wylacznie naturalne antyoksydanty i
konserwanty. Kosmetyk nalezy zuzyc maksymalnie do 3 miesiecy od dnia otwarcia
butelki.
|