dostepne opakowania: 60 ml

 

 

Olejek kokosowy

Olejek kokosowy jest przeznaczony przede wszystkim do pielegnacji skory normalnej, wolnej od problemow, w celu utrzymania jej w dobrej kondycji. Moze byc aplikowany bezposrednio na twarz, szyje i dekolt, jak rowniez cale cialo. Szczegolnie polecany jest takze do skory suchej, np. jako srodek nawilzajacy po kapieli lub prysznicu. Ze wzgledu na zawartosc nasyconych kwasow tluszczowych, olejek kokosowy jest natychmiast wchlaniany i nadaje skorze aksamitna gladkosc. Zapobiega wysuszaniu i pekaniu skory dloni i piet. Jest takze polecany jako dodatek do kremow ochronnych stosowanych podczas kapieli slonecznych oraz mleczek, balsamow do ciala i emulsji. W celu zapewnienia skorze optymalnej ochrony, mozna go rowniez zaaplikowac bezposrednio przed, w trakcie i po opalaniu. W stanie plynnym moze byc zmieszany z innymi olejkami, w celu wzbogacenia ich wlasciwosci i dzialania.

Zastosowanie:

  • jako krem - do aplikacji bezposrednio na twarz i cialo;
  • jako dodatek do kremow, balsamow i maseczek kosmetycznych;
  • do pielegnacji po kapieli;
  • do pielegnacji po opalaniu;
  • do pielegnacji dloni i piet;
  • jako blyszczyk i pomadka ochronna do ust.

Uwaga: Olejek kokosowy rozpuszcza sie w temperaturze 25°C oraz bezposrednio po nalozeniu na skore. Jest produktem w pelni naturalnym. Zawiera wylacznie naturalne antyoksydanty i konserwanty. Kosmetyk nalezy zuzyc maksymalnie do 3 miesiecy od dnia otwarcia pudeleczka.

  
  
  
(c) Ikarov Ltd. All right reserved.
Graphic design: Intel Design L.P. Web: Idea Studio Ltd.