dostepne opakowania: 30 ml, 500 ml

 

Olejek jojoba

Olejek jojoba jest unikalnym i niepowtarzalnym olejkiem w swiecie roslin. Mozna nazwac go inaczej plynnym woskiem. Zawiera przede wszystkim wyzsze kwasy tluszczowe wiazace wyzsze alkohole, dzieki czemu nigdy sie nie psuje. Jest bardzo latwo absorbowany przez kazdy rodzaj skóry, wlaczajac skóre tlusta. Po zaaplikowaniu, olejek tworzy cienka, niewidzialna warstwe ochronna, która odzywia skóre i chroni ja przed szkodliwym dzialaniem srodowiska, bez jednoczesnego zaburzania procesów zyciowych tkanek. Olejek jojoba, wnika gleboko w warstwy skóry, regulujac jej gospodarke tluszczowa i jednoczesnie zapewniajac jej optymalny poziom nawilzenia i oczyszczania. Nie powoduje podraznien, ani reakcji alergicznych. Ma szerokie zastosowanie w produkcji emulsji do oczyszczania skóry. Po dodaniu do kosmetyku stosowanego na co dzien, znacznie wydluza jego termin przydatnosci. Regeneruje spekane usta.
Mozna go równiez wykorzystywac do pielegnacji wlosów. Nadaje blask, jednoczesnie zwiekszajac objetosc i elastycznosc wlosów, dzieki czemu jest chetnie wykorzystywany do produkcji kosmetyków fryzjerskich. Zaaplikowanie zaledwie kilku kropli olejku na grzebien lub szczotke, ulatwia rozczesywanie i ukladanie wlosów, a takze zapobiega ich elektryzowaniu sie.

Zastosowanie:

  • jako krem - do aplikacji bezposrednio na twarz i cialo;
  • jako dodatek do kremów, balsamów i maseczek kosmetycznych;
  • jako dodatek do kapieli;
  • w celu regeneracji i pielegnacji wlosów;
    w celu oczyszczenia skóry;
  • do masazu ciala.


Uwaga
: Olejek jest produktem w pelni naturalnym. Zawiera wylacznie naturalne antyoksydanty i konserwanty. Kosmetyk nalezy zuzyc maksymalnie do 3 miesiecy od dnia otwarcia butelki.

  
  
  
(c) Ikarov Ltd. All right reserved.
Graphic design: Intel Design L.P. Web: Idea Studio Ltd.